نهاد شهرداری یکی از مهمترین نهادهای عمرانی هر شهری محسوب می شود و طبق قانون زیر نظر وزارت کشور و شهردار هر شهر بر اساس رأی گیری اعضای شورای شهر به مدت چهار سال انتخاب می شود و به عنوان شهردار شروع به کار می کند.


سقزکورد: وقتی وارد شهری می شویم که بلوارهای زیبا و سر سبز، میدان هایی با المان های بومی، فضاهای سر سبز و دلنشین و خیابان هایی با کیفیت برای رانندگی برخوردار است، خود به خود آن شهر را شهری زیبا برای دیگران تعریف می کنیم و همین تبلیغ مناسبی برای آن شهر است که هم موجب جذب توریست می شود و هم رونق اقتصادی را در بر دارد.

شهر زیبا مساوی است با شهرداری کارآمد، مثلا اگر خیابان چهار باغ اصفهان که یکی از معروف ترین خیابان های ایران است را در نظر بگیریم، اگر شهرداری اصفهان خدمت رسانی به این خیابان و بلوار سر سبز را چند ماهی متوقف کند دیگر آن چهار باغ تاریخی به یک خیابان بی رونق تبدیل می شود.

شهرستان سقز با قدمت تاریخی قریب به سه هزار و اندی ساله دومین شهر بزرگ و پرجمعیت استان کردستان محسوب می شود که در واقع پل ارتباطی برای آذربایجانی ها و شمال غربی ایران و همچنین شهرهای مرزی بانه و مریوان است، به همین خاطر عمران و آبادانی شهر سقز بسیار مهم جلوه می کند.

مشکلات عدیده ای گریبان گیر شهر تاریخی سقز شده که با آسیب شناسی درست شهرداری و نهادهای ذی ربط باید درصدد اصلاح این مشکلات برآمد.

شهرداری سقز بعد از آخرین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر سقز و انتخاب شهردار جدید که در اتفاق نادری برادر یکی از اعضای شورای شهر که بیشترین رأی را آورده بود، رویه ی جدید شهرسازی را بر پایه ی منفعت بدون چون و چرای شهرداری در نظر گرفت.

شهرداری سقز هر جایی را که خالی دید پی کند، دیوار ساخت و مغازه درست کرد.

یک روز داشتم در شهر چرخ می زدم یکی از ریش سفیدان کنار مجتمع تجاری بلوار دانشجو که هنوز به اتمام نرسیده است، ایستاده بود و گفت: من میترسم شب بخوابیم و صبح وقتی بیدار شویم و شهرداری خیابان ها را هم دکان و پاساژ کرده  و آگهی فروشش را هم زده باشد. راست می گفت؛ زیرگذر آزادی، مجتمع تجاری بلوار دانشجو هوار تا مغازه، کنار میدان تره بار هم که می توان بخاطر اعتراض و اعتصاب تره باری ها از آن یک فیلم سینمایی ساخت آخر سر هم ساخته شد البته به شرط اینکه شهرداری تعهد داده مغازه هاش جزو میدان تره بار نباشد نزدیک 40 تا مغازه و مغازه هایی هم در خیابان دکتر خالدی ساختن که گفته اند برای ترمینال جدید می باشد و دیگر پاساژ بماند.

شهر گمشده، شهر3000ساله، شاره که م سقز، معضلات سقز، نهاد شهرداری، شهردارمجتمع تجاری گولان - بلوار دانشجو

شهر گمشده، شهر3000ساله، شاره که م سقز، معضلات سقز، نهاد شهرداری، شهردارمجتمع فرهنگی هنری شهرداری - بلوار دانشجو

شهر گمشده، شهر3000ساله، شاره که م سقز، معضلات سقز، نهاد شهرداری، شهردارمغازه های شهرداری - جنب میدان تره بار

شهر گمشده، شهر3000ساله، شاره که م سقز، معضلات سقز، نهاد شهرداری، شهردارمغازه های شهرداری - خیابان دکترخالدی

شهر گمشده، شهر3000ساله، شاره که م سقز، معضلات سقز، نهاد شهرداری، شهردار

در کم ترین بارش امسال مغازه های مجتمع تجاری زیر گذر میدان آزادی نم دادند

حالا شما حساب کنید در کل 400الی 500 مغازه، که هرکدام 50میلیون برای شهرداری منفعت داشته باشد فقط پنجاه میلیون؟!!! می شود دو الی دو و نیم میلیارد، فقط زمین شهرداریش تازه اگه این مغازه ها شروع به کار کنند عوارض شهردای و پول مجوز و ...  پول کلانی می شود.

دستتان درد نکند که میخواهید سقز رو هم مثل بانه تجاری کنید...

دستتان درد نکند که دست زیاد می کنید برای کاسب کاران...

 و از همه مهمتر دستتان درد نکند که در تورم بازار تاثیر دارید ولی بهتر است که نیم نگاهی هم به خیابان ها و کوچه های درب و داغون شهر داشته باشید.

شهر گمشده، شهر3000ساله، شاره که م سقز، معضلات سقز، نهاد شهرداری، شهرداریکی از قدیمی ترین کوچه های سقز - جنب مدرسه اندیشه

یه مسافر وقتی وارد سقز شود مجبور است از میدان استقلال(یادبود) عبور کند، باور داشته باشید اگر از میدان ماموستا هیمن(دخانیات) یک سطل ماست دستش باشد و به سمت میدان استقلال بیاید و از رو پل جهاد عبور و بلوار 7تیر را به سمت میدان مکریان طی کند و مسیر بلوار ورودی شهر از سنندج را که هنوز نمیدانیم اسمش چیست را تا پلیس راه ادامه بدهد میتواند توقفی داشته باشد و با آن سطل ماستی که الان دوغ شده، نون و کره ای بزنه تو رگ ...!!!

این داستان ادامه دارد...

گزارشی از فرزاد - ب